CARMEN Mª SERRANO

TRAYECTÒRIA ARTÍSTICA DE CARMEN Mª SERRANO


Al seu currículum figura la participació en diverses companyies de teatre a la província de Castelló, relacionades amb el teatre infantil des de l'any 1998.

És en 2003 quan decideix compartir experiències amb la dedicació a la pedagogia teatral, participant amb grups d’alumnes a les Mostres de Teatre Escolar, contribuint, al llarg de tres cursos consecutius, a dinamitzar el procés de l’Educació Infantil i donant a conèixer el teatre més enllà de la manifestació cultural, com a ferramenta d'aprenentatge a l'aula, de coneixements i idees, i com a base del treball expressiu i de comunicació, a més a més d’una font de creativitat i creixement personal i col·lectiu.

Aquesta relació amb el xiquets fa que en 2006 escriga “La nina passada de moda”. Un espectacle fet a mida per a públic de 3 a 9 anys, acompanyat del dossier pedagògic, el qual, després de cada representació, reflectia la realitat des de múltiples perspectives i la necessitat que aquest públic té d'entendre millor tot el que passa al voltant, doncs és, sense dubte, l'edat més complexa des de la perspectiva educativa per diferents motius, però, principalment, perquè és el tram inicial i el més important al llarg del qual els xiquets i xiquetes comencen el seu procés de socialització.

A l’any 2008 entra en contacte amb el Flamenc i queda impactada d'aquesta forma d'expressió de sentiments, amb la capacitat que té aquesta música per adaptar-se al món actual respectant els seus orígens. Al ser una cultura tant extensa, la inquietud arriba fins l'actualitat, tant la part teòrica, com el ball, doncs ajuda a traure tot el que portes dins sense perdre el contacte amb el terra.

Tot allò va afavorir que l’any 2009 tingués la necessitat de tornar a escriure per al mateix tipus de públic. La idea era clara: el flamenc com a fil conductor fins la sorpresa final, la història principal les arrels familiars, servint com excusa per a parlar de l'emigració i el canvi climàtic.

Aquesta vegada el procés ha estat més llarg, doncs prevalia que les coses es fan sempre observant tot el procés, cada moment està dins d'una temporalització difícil de quadrar, i no et pots votar cap element: en primer lloc es va compaginar la confecció del vestuari per Maite Cabedo i els titelles per Carmen Maria Serrano, després l'escenografia va donar pas a la creació de personatges i assajos combinant el treball d'actriu amb la manipulació de les titelles baix la direcció d'Anna Dobón al mateix moment. Amb l'ajuda d’Eva Martí, es van crear les coreografies.

La curiositat, les ganes de treballar conjuntament amb el públic i Patri Teruel, mestra d'educació especial, han fet possible que s'haja tingut en compte el fer-los partícips d'assajos i així aconseguir un espectacle divertit per l'actriu i que així siga transmés al moment de la representació.

Moltes gràcies a tots, sense oblidar a Toni Valesa per donar suport a tots els projectes artístics que li arriben a les mans, a Lola Rosa i Esther Zapata, ja que sense la seva ajuda tampoc hagués estat possible.

© COPYRIGHT HOP! GESTIÓ TEATRAL 2012       DISEÑO YINSEN STUDIO