Teatre Plegable

Trajectòria Teatre Plegable

La companyia Teatre Plegable naix en novembre de 2011 a una cafeteria de Castelló de la inquietud de Laia Porcar i Anna Dobón , dues joves actrius que es van llicenciar pràcticament juntes a l’Institut del Teatre de Barcelona, en l’especialitat de gest.

Amb el seu primer espectacle, la jove companyia ha fet una feina de creació global, de disseny, de construcció i d’auto-direcció. Una suma de disciplines que han donat un resultat més que suggeridor. Amb La Fàbrica de Joguines Defectuoses s’estrenen i deixen obert un camí que sembla farà un llarg recorregut.

Fitxa artística Laia i Anna

Anna Dobón, actriu, il·lustradora i cantant. Naix a Castelló l’any 1981. Viu a Vila-real, on treballa durant la seua adolescència i primera joventut en companyies de teatre de carrer com “Scura Splats” i “Visitants”. Durant aquest període en el qual realitza els seus estudis dil·lustració, també és vocalista de grups de música com “Nervous” i més tard del grup “Agraviats”, amb qui va gravar el disc Riure, Pecar, Crear... Tots aquests contactes amb el món professional fan que Anna decideixi marxar a Barcelona per formar-se com a actriu. Després d’un primer contacte en l’escola de Berty Tovías, l’any 2010 es llicencia en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre, en l’especialitat de Gest. Allà n’aprén de professors com Andrés Corchero, Jordi Vilà, Joan Cusó i Lluís Graells. És durant aquests estudis que descobreix el món de les titelles i els objectes de la mà d’Alfred Casas, Rene Baker i Joan Baixas. Després ha treballat amb la companyia mallorquina “Disset Teatre” en Les Fades de la Bella Dorment, obra que va rebre el premi al millor espectacle de titelles a FETEN 2011. En novembre de 2011 funda la companyia “Teatre Plegable” amb Laia Porcar, i en juny de 2012 estrenen els seu primer espectacle, La fàbrica de joguines defectuoses.

Laia Porcar Rubio naix a Castelló el 1982. Als 18 anys entra a formar part de la companyia de teatre de carrer “Xarxa Teatre” amb la qual realitza diversos espectacles. Després d'aquesta experiència decideix seguir ampliant la seva formació com actriu. Estudia a l'escola de tècnica Lecoq de Berty Tovías de Barcelona i s'especialitza en teatre gestual a l’Institut del Teatre de Barcelona, on realitza muntatges amb Andrés Corchero i Moreno Bernardi entre altres. També durant els estudis descobreix el món de les titelles de la mà d’Alfred Casas, Rene Baker i Joan Baixas. Participa en el Laboratori europeu d'escoles de teatre de San Miniato realitzant un curs de Biomecànica teatral amb Nikolaj Karpov i Maria Smaevich. Participa en el Laboratori d'investigació teatral C.A portat a terme per Moreno Bernardi. Durant aquest temps segueix col•laborant amb companyies de teatre de carrer com: “Scura Splats”, “Insomni Teatre”. El novembre del 2011 funda la companyia “Teatre Plegable” junt a Anna Dobón, i en juny de 2012 estrenen els seu primer espectacle, La fàbrica de joguines defectuoses.

Enllaços

teatreplegable.blogspot.com.es

Facebook

© COPYRIGHT HOP! GESTIÓ TEATRAL 2012       DISEÑO YINSEN STUDIO